Adománygyűjtés!

  • Publikálva: 2 March 2022
  • Írta: Tomor

Kedves Szülők!

Kedves Gyerekek!

 

 

Rendkívüli időket élünk. A Kandós közösség apraja-nagyja mindig érzékenyen fordult a rászorulók felé. Most a szomszédos Ukrajnából és annak magyar lakta területeiről érkeznek menekülők, többnyire nők és gyermekek, akik otthonukat és támaszukat férjet, apát kényszerültek hátra hagyni. Az életükön és egy hátizsáknyi személyes dolgon kívül nem tudtak mást magukkal hozni.

Nekik szervezünk az iskolában adománygyűjtést, melynek jelentős részét elszállítják teherautókkal a határra nagy segély szervezeteknek, vagy határmenti magyar lakta falvakba (pl. testvér településünkre, Técsőre) illetve a kerületünkbe befogadott családokhoz.

Mire van szükség:

-hosszú lejáratú tartós élelmiszer, kenyér, tej;

-hűtés nélkül elálló, melegíthető, kézzel nyitható konzerv;

-vény nélkül kapható fájdalom-, lázcsillapító, vitaminok; hőmérő;

-általános tisztálkodási szerek, eszközök;

-nedves kendő, női higiéniai árucikkek, eldobható pelenka, WC papír.

 

Kedves Gyerekek!

 

Szeretnénk, ha minél több „Nasi tasi”-val örvendeztetnétek meg gyermektársaitokat. Kis tornazsákszerű csomagokat készíthetnétek össze, minden általatok is szeretett finomságokkal. Egy kedves képet, rajzot, egy pár sort és apró, kézben fogható játékot is tehetnétek a csomagocskákba.

Az egyik legfontosabb emberi érték, ha nemcsak sajnálatod és együttérzésed fejezed ki a bajban lévők felé, hanem segítséget nyújtasz a magad módján, hogy gyógyító mosolyt csalj az arcukra.

 

A gyűjtést folyamatosan szervezzük, amíg a rászorulóknak szükségük lesz rá!

 

 

A Kandó Téri Általános Iskola nevelőtestülete