Brüsszelben jártunk...

  • Publikálva: 25 February 2016
  • Írta: nemja

Brüsszelben jártunk a „Biztonságos közlekedés” programmal

A Kandó Téri Általános Iskola 2014-ben kapcsolódott be a STARS fenntartható közlekedési módokat népszerűsítő programjába. Első év végére bronz minősítést szereztünk. Tavaly ősszel a BKK központ díjátadó ünnepségén pedig a legsikeresebb magyarországi általános iskola lettünk, és megszereztük az ezüst minősítést. Az egyedüli ezüst csillagos általános iskolaként meghívást kaptunk a brüsszeli STARS záró konferenciára. Két középiskolás és két általános iskolás diák képviselte Magyarországot nevelői kísérettel. Iskolánkból pályáztatással választottuk ki Bíró Tamást és Szőke Dávidot, így ők vehettek részt az eseményen. A konferencián oklevelet és trófeát kaptunk az Európában legjobban teljesítő lengyel, angol, spanyol, olasz, holland, belga gyerekekkel együtt. A tanárok és a gyerekek fantasztikus programokon vehettek részt a 2 nap során. Az általános iskolások az EU Parlamentben, a Természettudományi Múzeumban és egy VELOFABRIK nevű kerékpár összeszerelő műhelyben tettek látogatást. Városnézésen is voltunk, és az Atomiumnál.

Idén a célunk az arany minősítés megszerzése, mert a program hazánkban a Magyar Kerékpárosklub és a BKK támogatásával folytatódhat. Nagyon szépen köszönjük mindenkinek az eddigi támogatást a program megvalósításához. Nagy öröm, hogy a jó példát követve egyre több általános és középiskola kapcsolódik be a projektbe. A pályamunkákat és a brüsszeli jutalomút képeit ITT tekinthetik meg.

                                                                                                                                                    Csóriánné Áj Margit tanítónő,                                                                                                             a program koordinátora, pályázatíró