Előzetes tájékoztatás a Kandó iskola-előkészítő foglalkozásairól

  • Publikálva: 16 October 2019
  • Írta: nemja

Kedves Nagycsoportosok! Kedves Szülők!

A 2020/2021-es tanévre első osztályba iratkozó nagycsoportos óvodások számára iskola-előkészítőt indítunk a Kandó Téri Általános Iskolában.

2020. január második felétől április közepéig heti egy alkalommal délutánonként, 2x30 perces foglalkozásokra várjuk a jelentkező ovisokat.

Ezeken az alkalmakon a gyerekek megismerkedhetnek a leendő elsős tanítókkal és iskolánk más pedagógusaival is. A munka játékos keretek között folyik. A figyelem- és az emlékezetfejlesztés mellett tematikánk részét képezik angolos, mozgásos, népi játékos, énekes-táncos, bábozós, drámajátékos foglalkozások.

Elsődleges célunk az, hogy a gyermekek ne szorongjanak az iskolától. A hangsúly a személyiség- és a kommunikáció fejlesztésén, az önbizalom erősítésén van.

Január elején felajánlunk egy kötetlen beszélgetést a jelentkező gyermekek szüleinek. A jelentkezés részletein túl arról is szót ejtünk, hogyan tudják a családok lelkileg felkészíteni iskolába induló csemetéjüket. Egyúttal röviden bemutatjuk az intézményünkben folyó pedagógiai munkát.

Ennek az időpontjáról decemberben adunk tájékoztatást a honlapunkon.

Üdvözlettel: Kiss Éva Mária

alsó tagozatért felelős intézményvezető-helyettes