„Embert barátjáról” – Barátaink, a madarak...

  • Publikálva: 16 December 2015
  • Írta: nemja

 

Közös felelősségünk önmagunk, társaink és környezetünk megbecsülése, tisztelete, s az is, hogy ezt a szemléletet kialakítsuk, hirdessük, s ennek mentén éljük a mindennapjainkat. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, nem kell nagy dolgokat végrehajtanunk, de tudatosan, s célirányosan, közösen kell cselekednünk.

Madárbarát kertünk létrejöttének története is példa erre. Közel tíz esztendeje büszkélkedik iskolánk ezzel a megtisztelő címmel. A gondolata Molnár Annában, egykori Kandós diákunkban fogant meg, akit a madarak iránti szeretete indított el a biológusi pályán. Az ÖKO – hét keretében meghívtuk őt, beszéljen nekünk tollas barátainkról, ismerjük meg őket még jobban. Anna – az életkori sajátosságokat figyelembe véve – tartott érdekes interaktív előadásokat az alsós és felsős tanulóknak. Kiderült az is, hogy diákjaink nagyon sokat tudnak ezekről az állatokról. Még azt is, hogy mindegyik faj számára más-más típusú madártetető az ideális.

„Madarat házáról…”

Még a madarak számára is örömet szerzett a gyerekek és a felnőttek összefogása az ÖKO – hét témájához kapcsolódva, a karácsonyi önzetlen szeretet jegyében.

Intézményvezetőnk által meghirdetett: „Madarat házáról” madáretető-készítő felhívás hatására minden osztály vállalkozó szellemű, kreatív felnőtt és gyerek közössége elkészítette saját tervezésű és kivitelezésű madáretetőjét. Kis tollas barátaink már birtokba is vehették a barátságos, praktikus házacskákat.

Köszönjük minden szülőnek és gyermeknek, hogy iskolánk udvara méltó a nevéhez, címéhez: „Madárbarát-kert”.