Határtartalanul

  • Publikálva: 17 June 2022
  • Írta: Tomor

Erdély csodái kandós szemmel,

 Határtalanul pályázat élményei,

a nyolcadikos diákok írásai alapján

Számunkra egy felejthetetlen élmény volt az utazás. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk. A helyek, ahol jártunk gyönyörűek voltak. Közben mély és szoros barátságok fűződtek. 

Gyilkos tó, Szent Anna tó, Békás szoros, a Maros folyó eredete Marosfőn, csodálatos természeti kincsek, melyeket személyesen is megtapasztalhattunk. Nagyon sok irodalmi és történelmi helyszíneket kerestünk fel, ahol megemlékezésül egy-egy koszorút is elhelyeztünk. Ezek voltak Fejéregyházán a Petőfi szobor, Kézdivásárhelyen Gábor Áron sírhelye, Mádéfalván a nagy vérengzés áldozatainak emlékműve, Nyergestetőn a szabadságharc kopjafái, Farkaslakán Tamási Áron és Szejkefűrdőn Orbán Balázs sírhelyei. Útunk során megnéztük a Körösfői templomot, a Székelyderzsi erődtemplomot Segesváron és Vajdahunyad várában sétáltunk, Csíksomlyón felmentünk a stációkon keresztül a kegyhelyre és haza felé Brassóban megálltunk a főtéren, ahol a Fekete templomot csodálhattuk meg,

A 6 nap alatt több színes programon vettünk részt, a séták és kirándulások mellet  megkóstoltuk a borvizeket, Tusnádfűrdőn, ahol a szállásunk volt, kisvonattal utaztunk, játszottunk egy barátságos kosárlabda meccset a helyi iskola diákjaival. Este pedig a szálláson sok érdekes feladattal és játékkal tettük felejthetetlenné a látottakat.

Nagy élmény volt számunkra a szekerezés és piknik, ahova a helyi székelyek vittek el bennünket lovas kocsikon és készítettek nekünk nagyon finom ebédet. Itt énekeltünk, van aki verset mondott és interjút készített az öreg székely bácsival.

Remek hét volt, és egyben biztosak vagyunk, hogy még ellátogatunk a családjainkkal is Erdélybe.

Köszönjük tanárainknak, az iskolának és mindenkinek, hogy a Határtalanul pályázat segítségével egy életre szóló élményben lehetett részünk.