Ismerkedés a közlekedési szabályokkal a Kandóban...

  • Publikálva: 2 June 2015
  • Írta: nemja

Az idei tanévben a legsikeresebb vállalkozásaink a közlekedés köré szerveződtek. Két nagy projektünk is megvalósult: a STARS és „A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása - a közúti közlekedés biztonságát szolgáló köznevelési intézményi nevelési tevékenység című pályázat megírása és megvalósítása. Ez utóbbinak mindkét fordulójába bejutottunk, s végül országos 7. helyezést értünk el.

E pályázatnak köszönhetően közel 200000 Ft értékben vásárolhattunk közlekedési tanpálya kialakításához szükséges eszközöket (zebrákat, jelzőlámpákat, jelzőtáblákat). Egészségnapon nagy örömmel már ki is próbálták a gyerekek.

Mindkét program gazdája Csóriánné Áj Margit tanítónő volt, aki több kollégát, több száz tanulót, nagyon sok szülőt vont be ebbe a programba.

A projekt célkitűzése: (Idézet a pályázatból.)

„Pedagógiai Programunkban is szerepel a közlekedésre nevelés 1-8. évfolyamig. A projekt kapcsán szeretnénk, ha még kiemeltebb tevékenység lenne a közlekedésre nevelés. Kiemelt célunk a közlekedés biztonságának növelése az iskolába érkezéskor, távozáskor, és a tanulók mindennapi közlekedése kapcsán. Fontosnak tartjuk a szülők és a gyerekek közlekedési kultúrájának fejlesztését is. A gyalogosan és kerékpárral közlekedő gyerekeket megismertetjük a közlekedési szabályokkal és a helyes közlekedési magatartásformákkal. Új módszereket és új tananyagokat alkalmazunk a projekt során, pl: társasjáték, távoktatás, online feladatsorok kitöltése, drámajáték, teszt, gyakorlati tanpályás feladatok, közlekedési helyzetek gyakorlása.”

 

A galériában láthatók képek a kezdetekről, amikor a szülők is aktívan részt vettek a közlekedési ismeretek átadásában. KATT