Közlekedésbiztonsági szakkör

  • Publikálva: 16 November 2018
  • Írta: nemja

Csóriánné Áj Margit: „KÖZLEKEDJ OKOSAN!” - Közlekedésbiztonsági szakkör

A szakkör célja: A gyerekek elméleti és gyakorlati ismeretszerzése a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről. Legfontosabb közlekedési szabályok és táblák megismerése. Balesetmegelőzés.

Foglalkozások ősszel: Minden osztály elméleti és gyakorlati oktatáson vesz részt iskolánk mini közlekedési KRESZ tanpályáján.

Foglalkozások télen: Oktatófilmek megtekintése a közlekedésről. Közlekedési tesztek kitöltése, közlekedési társasjátékok játszása.

Kézműves szakkör

  • Publikálva: 20 November 2018
  • Írta: nemja

A kézműves szakkörön megismerkedünk különféle technikákkal. Ilyen a papírfonás, pawerpol /textilszobrászat/ technika, decopage és transzfer technika.a foglalkozásokon a tanulók kiélhetik kreativításukat, fantáziájukat. Kialakul  igényük a szép iránt.

Ideje: Csütörtök 16-17-óráig

 Lesnyák Mari

Logikai játékok szakkör

  • Publikálva: 20 November 2018
  • Írta: nemja

A harmadik évfolyam tanulóinak szerveződött. Elsősorban fejlesztő, logikai játékokkal játszunk keddenként a tanítási órákat követően, 16-17 óráig. Mivel ez az évfolyam megismerkedett a Sakkpalota programmal, ezért központi szerepe van a foglalkozások során a sakknak, valamint a sakkbábukkal játszható más szellemi játékoknak is (pl. nyuszi vadász).  A szakkör i foglalkozások alkalmával a tanulóknak lehetőségük nyílik kedvenc otthoni társasjátékaikat egymásnak ajánlani.

KERTész SZAKKÖR

  • Publikálva: 20 November 2018
  • Írta: nemja

A KERTész szakkörön a gyermekek sokféle növénnyel találkozhatnak, ahol munkafolyamatokban vehetnek részt több helyszínen. Más és más kertészeti tevékenységek végezhetnek. Iskolaudvaron díszkertben, könyvtárudvaron kicsiny zöldséges kiskertben. Együtt dolgozunk egy-egy kompozíció ültetésekor közösen tervezünk és alkotunk.

Klasszikus balett szakkör

  • Publikálva: 20 November 2018
  • Írta: nemja

A klasszikus balett szakkör fejleszteni kívánt készségei:

a mozgáskultúra megalapozása és személyiségfejlesztés, az EQ, művészi kifejezőkészség, szorgalom, önismeret, önfegyelem, elhivatottság, kreativitás, lelkiismeretesség, önbizalom, testi-lelki harmónia, magabiztos fellépés. Kibontakoztatja a gyerekek improvizációs képességét, készségét. Hozzájárul, hogy a kislányok személyisége nyitottá váljon a közösségi alkotó tevékenység és a művészetek iránt. Irányítsa a tehetséges gyermekeket szakirányú továbbtanulásra amatőr vagy profi szinten. Az év során nyílt bemutató órákat is tartunk a szülőknek, ahol megtekinthetik a balerinákat.